Mrežna oprema

Mrežna oprema se deli u dve kategorije pasivnu i aktivnu. Pasivnu mrežnu opremu čine  kablovi, (optički ili parični), konektori, patch paneli, rekovi i sistemi za napajanje električnom energijom. Aktivnu mrežnu opremu čine ruteri i svičevi.

Mrežna oprema kabliranje

Kabliranje

Pružamo usluge projektovanja i instalacije strukturnih kablovskih sistema visokih performansi za prenos svih vrsta podataka. Naša rešenja pružaju pouzdanost, lako se održavaju i proširuju u skladu sa potrebama.
U našoj ponudi se nalaze :
– Mreže reÅ¡ene kablovima tipa UTP, SFTP i FTP svih kategorija (5, 5e, 6, 6a i 7).
– Mreže realizovane multimodnim ili singlmodnim optičkim vlaknima.

Mrežna oprema rek

Rekovi

Rekovi predstavljaju metalne ormane za smeštaj računarske i mrežne opreme u specijalizovanim serverskim salama i data centrima, ali i u manjim kancelarijskim prostorima u situacijama kada ne postoje prostorne ili budžetske mogućnosti za formiranje namenskih IT zona.
Prilikom realizacije kompletnih računarskih i mrežnih rešenja koristimo rekove vodećih svetskih proizvođača: APC, Schrack, Conteg, Canovate, Rittal.

Mrežna oprema ruter

Aktivna mrežna oprema

Ruteri i svičevi predstavljaju aktivnu mrežnu opremu za meÄ‘usobno povezivanje računarskih mreža i odreÄ‘ivanje putanje – rute za prenos podataka.
U našoj ponudi se nalazi aktivna mrežna oprema renomiranog proizvođača Cisco.

Strukturni kablovski sistemi

Inteless u svoje strukturne kablovske sisteme  implementira najsavremenije komponente vodećih svetskih proizvođača mrežne opreme.